Image Map

Rıza Kuas’ı andık: Çocuklarımızın geleceği için mücadele sürüyor

Türkiye işçi sınıfının unutulmaz önderlerinden, Konfederasyonumuz DİSK’in kurucusu ve Lastik-İş Sendikamız Onursal Genel Başkanı Rıza Kuas ölümünün 39’uncu yılında saygı ve özlemle anıldı.

Lastik-İş Sendikamızın 27 Ekim 2020, Salı günü saat 11.00’da Rıza Kuas‘ın Edirnekapı Hava Şehitliği’ndeki mezarı başında düzenlediği törene DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu,  DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Lastik-İş Sendikamız Genel Başkanı Alaaddin Sarı, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Doğan, DİSK üyesi sendikalarımızın genel merkez ve şube yöneticileri ile DİSK’li işçiler katıldı.

Lastik-İş Sendikamızın Genel Başkanı Alaaddin Sarı, saygı duruşunun ardından yaptığı konuşmada Rıza Kuas’ın mücadele mirasını aktardı. Rıza Kuas’ın kavgasının bitmediğinin altını çizen Alaaddin Sarı, “Çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak için bugün mücadele etmek mecburiyetindeyiz” dedi.

Sarı, konuşmasının ardından sözü DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu‘na verdi. Meclis gündemindeki torba yasa tasarısına değinen Çerkezoğlu, Çocuklarımızın emeklilik hakkına, kıdem tazminatına dokunmayın. Her işçi 50 yaşına gelecek, kıdem tazminatı hakkımıza dokunmayın” dedi. Arzı Çerkezoğlu konuşmasında DİSK’in mücadele kararlılığının altını çizerek “Rıza Kuas’ın mezarı başına bir kere daha söylüyoruz ki, başta kıdem tazminatı olmak üzere kazanılmış haklarımıza yönelen bütün saldırılara karşı DİSK olarak koşullar ne olursa olsun bütün gücümüzle mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

Anma töreni, Rıza Kuas’ın mezarına karanfiller bırakılmasıyla sona erdi.

ITUC ETUC