Image Map

Ekmekçioğlu metal işçileri ile omuz omuza!

Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Ekmekçioğulları Metal A.Ş. işçileri Anayasal haklarını kullanarak Birleşik Metal İş sendikamızda örgütlendiler.

Sendikamızın işyerinde toplu sözleşme yapma çoğunluğunu kazanması sonrası sendikamıza üye olan 90 işçi işten çıkarıldı.

Covid-19 salgını nedeniyle işten çıkarmalar yasak olduğu için işverenler, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25/2. maddesini gerekçe göstererek çalışanlarını işten çıkarabiliyor.

Ekmekçioğlu’nun patronu da 25. maddenin 2. fıkrasını (Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller) gerekçe göstererek 90 işçiyi keyfi gerekçelerle işten çıkardı.

Tazminatsız işten çıkarılan işçiler, ücretsiz izin ödeneğinden ve işsizlik maaşından faydalanamadılar.

8 Aralık 2020 tarihinden itibaren Çorum Ekmekçioğlu Metal’de işçileri; Anayasal hakları olan sendikal haklarından yararlanmak için fabrika önünde; “işleri, ekmekleri ve Anayasal hakları” için mücadele ediyor.

Bu mücadeleye destek vermek amacıyla DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu 18 Ocak 2021 Pazartesi günü Çorum’da olacak, 19 Ocak 2021 Salı günü işçilerle birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na gidecek.

Konuyla ilgili olarak aşağıda programı çıkarılan etkinliklere katılımınızı ve takibinizi rica eder çalışmalarınızda başarılar dileriz.

PROGRAM:

18 Ocak 2021 Pazartesi – Saat: 17.00 – Çorum Kadeş Barış Meydanı’nda basın açıklaması

19 Ocak 2021 Salı – Saat: 09.00  – Çorum Kadeş Barış Meydanı’ndan Ekmekçioğlu fabrikasına yürüyüş

19 Ocak 2021 Salı – Saat: 16.00 – Ankara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

ITUC ETUC