Image Map

Denim Kumaş işçilerinin mücadelesiyle dayanışma

İnsanca çalışma koşullarına ve ücrete sahip olmak için anayasal ve yasal haklarını kullanarak Tekstil İşçileri Sendikamıza üye olan Denim Kumaşçılık işçileri yasa ve hak tanımaz işveren tarafından istifaya zorlanmakta ve işten atılmakta.

Denim Kumaşçılık işyeri önünde direnişte olan işçilere yapılan bu yasadışı saldırılara karşı üyelerimize sahip çıkmak için 12 Ağustos 2021 Perşembe günü saat 15:00’de DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile DİSK Yönetim Kurulu üyesi ve Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Kazım Doğan’ın katıldığı bir basın açıklaması yapıldı.

Toplantının açılışında söz alan Kazım Doğan işyerinde yaşanan gelişmeleri basın emekçilerine aktardı. Ardından DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptığı konuşmada işverenin sendikal hak ve özgürlüklere saygı duymadığını vurgulayarak “işveren yanlısı yasalardan da cesaret alan patron saldırganlığını sürdürmektedir” dedi. DİSK’in işçilerin haklı mücadelesinin yanında olacağını, işçilerin birliğinin bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağını vurgulayan Arzu Çerkezoğlu işverene seslenerek Anayasadan gelen sendikal hakları bir an önce tanımasını istedi.

Vardiya değişimi sırasında işyerinden çıkan işçiler basın açıklamasına katılan ve dayanışma gösterenleri alkışlarla selamladılar.

ITUC ETUC