Image Map

Sarıyer Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi coşkusu

DİSK Genel İş Sendikamız ile Sarıyer Belediyesi şirketi Sarbel A.Ş. arasında 2 yıl süreli toplu iş sözleşmesi 27 Ekim 2021 tarihinde düzenlenen törenle imzalandı.

Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde gerçekleşen toplu iş sözleşmesi törenine;  DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Genel İş Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Genel İş Araştırma Daire Başkanı Nevzat Karataş, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Genel İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan ve şube yöneticileri, belediye yöneticileri ile çalışan temsilcileri ve işçiler katıldı.

DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İş Genel Başkanı işçilerin Cumhuriyet Bayramı’nı ve toplu iş sözleşmesini kutladığı konuşmasında şunları söyledi: ” “DİSK/Genel-İş olarak mücadelemizi büyüterek sadece bugünü değil, yarınımızın inşası ve aydınlık bir gelecek için de direniyoruz. “Demokrasi işçinin ekmeğidir” demiştik, ülkenin yükünü sırtlayan işçilerdir, bizleriz; emeğimizi de, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini de savunur, bu mücadeleyi de biz veririz. Güçlü bir sınıf hattı oluşturmadan, güçlü bir demokrasi hattı da oluşamaz” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da törende bir konuşma yaparak “Ülkemizin aydınlık geleceğinin nüvelerini iş yerlerinde sendikalı bir çalışma yaşamını kurarak, büyüterek gösteriyor, örnekler yaratıyoruz. Bizi açlıkla yoksullukla yüz yüze bırakanlara karşı, demokrasi kırıntılarının da ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bu süreçte omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. Bu dünyanın bütün yükünü göğüsleyen işçiler, açlığa, yoksulluğa mahkûm ediliyor. Düzenin çarkları bizim emeğimizle dönüyor. Bu düzeni değiştirmek bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de, emeğin ve emekçinin yanında olduğunu dile getirdiği ve işçilere teşekkür ettiği bir konuşma yaparak, toplu sözleşmenin başarıyla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti vurguladı.

Törene katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da konuşmasında “İmzaladığımız sözleşme sadece Sarıyer Belediyesi işçilerinin haklarını alması değil. Bu ülkede hakları yenen milyonlarca emekçiye de haklarını alabileceklerini gösterdi. Bu ülkede bütün işçiler ve emekçiler haklarını aldığı gün hepimiz nefes alacağız” dedi.

Tören halaylarla ve coşkulu bir biçimde son buldu.

ITUC ETUC