İnsanca yaşama hakkı isteyen DİSK Emekli Sen kapatılamaz!

Sendikamız DİSK/Emekli-Sen’in kapatılmasına yönelik hukuki süreç ve emeklilerin talepleri ile ilgili 29 Aralık 2021 Çarşamba günü saat 12:00’de DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun katılımıyla DİSK Genel Merkezi önünde bir basın açıklaması düzenlendi.

Yargıtay’ın, DİSK/Emekli-Sen’e yönelik kapatma kararına yapılan itiraz başvurusunu reddinin ardından düzenlenen basın açıklamasında emeklilerin insanca yaşam taleplerinin gerçekleşmesi için örgütlenme hakkının önemine dikkat çekildi.

DİSK Genel Merkezi önündeki basın açıklamasında ilk konuşmayı yapan Emekli Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz “Emeklilerin yaşamış olduğu ekonomik ve sosyal sıkıntıların bir sonucu olarak DİSK Emekli Sen vücut bulmuştur” dedi ve iktidarın sendikamızın kapatılması için yargı üzerinde baskı oluşturduğunu ifade etti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu emeklilerin yıllar içinde maaşlarında yaşadığı gerilemeyi rakamlarla ifade ettikten sonra en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çekilmesi gerektiğini söyledi. Emekli olmanın ve emeklilikte insanca yaşamanın temel bir insan hakkı olduğunun altını çizen Genel Başkanımız Arzu Çerkezoğlu, bu hakların savunulması için örgütlenme hakkının önemine işaret etti.

Basın açıklaması “İnadına sendika, inadına DİSK” sloganlarıyla son buldu.