Image Map

DİSK heyeti Karadeniz’de bir dizi ziyaret ve etkinlik gerçekleştirdi

Aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyesi Seyit Aslan ve DİSK Karadeniz Bölge Temsilcisi Mutlu Karabacak’ın da bulunduğu DİSK heyeti 12-13 Kasım tarihlerinde Karadeniz’de bir dizi ziyaret ve etkinlik gerçekleştirdi.

İlk olarak 12 Kasım Cumartesi günü Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden DİSK heyeti, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ndeki basın toplantısında bir konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK’in bölge programını paylaştı ve işsizlik verilerini değerlendirdi. Asgari ücret tartışmalarına da değinen Çerkezoğlu, “Türkiye’nin asgari ücretliler toplumu olmaktan kurtarılması lazım. Açlık sınırının altında bir asgari ücretin mutlaka insanca yaşanacak düzeye çıkartılması lazım.” dedi. DİSK heyeti, basın toplantısının ardından Trabzon Sanat Evi’ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Aynı gün Rize’ye geçen DİSK heyeti, Gıda İş Rize Temsilciliğinde mevsimlik ÇAYKUR işçileriyle bir araya geldi, “ÇAYKUR’da Mevsimlik İşçiye Kadro” talebiyle bir basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan DİSK Yönetim Kurulu üyesi ve Gıda İş Genel Başkanı Seyit Aslan, “ÇAYKUR’daki mevsimlik işçilerin kadro talebini bir kez daha gündeme taşımak için buradayız” dedi. DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu: “ÇAYKUR işçilerinin kadro talebine destek olmak için buradayız” dedi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise ÇAYKUR’da mevsimlik işçilere kadro mücadelesine dair açıklamasında “5 ay 29 gün çalıştırılan arkadaşlarımız evine 12 ay, 365 gün ekmek götürmek zorunda” dedi.

Fındıklı’ya hareket eden DİSK heyeti, Fındıklı’da Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu ve Genel-İş sendikamızın üyesi Fındıklı Belediyesi işçileri ile bir araya geldi. DİSK heyeti, aynı akşam Karadeniz temasları kapsamında Artvin Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Demirhan Elçin ve Genel İş Sendikamızın üyeleri ile görüştü.

DİSK Heyeti Karadeniz temaslarının ardından DİSK Karadeniz Temsilciler Kurulu için Hopa’ya geçti. Burada DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Sarı ve DİSK Yönetim Kurulu üyesi Seyit Aslan Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi’yi makamında ziyaret etti.

 

Günlük Evrensel

Yeniçağ

24 Saat Gazetesi

Kuzey Ekspres

Taka

ITUC ETUC