Image Map

Muzaffer Subaşı’yı kaybettik…

Tekstil Sendikamızın eski Genel Sekreteri ve DİSK’in önceki dönem Genel Başkan Yardımcılarından Muzaffer Subaşı’nın yaşamını sürdürdüğü Gaziantep’te hayata veda ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik.

Çok uzun yıllar işçi sınıfının örgütlenme mücadelesi içinde yer alan, DİSK/Tekstil’in işyeri temsilciliğinden genel yönetim kurulu üyeliğine, DİSK’in bölge temsilciliğinden yönetim kurulu üyeliğine ve genel başkan yardımcılığına kadar her kademesinde hizmet veren ve bu uğurda kurşunlara hedef olan, cezaevlerinde yatan Subaşı’nın ölümü için ailesine, DİSK’lilere ve tüm dostlarına sabırlar diliyoruz.

Subaşı 24 Mart 2023 Cuma günü, Gaziantep Asri Mezarlığı’nda sonsuzluğa uğurlanacak.

MUZAFFER SUBAŞI’NIN KISA YAŞAM ÖYKÜSÜ

05 Eylül 1952 tarihinde Gaziantep’in Zeytinli Köyü’nde doğdu. İlkokulu tamamladıktan sonra, Silifke’de devam eden orta öğretimini koşullar nedeniyle sürdüremedi.

1968 yılında Gaziantep’te Orhan Sevinç dokuma fabrikasında işçi olarak çalışma yaşamına başladı.

Kısa süre içinde sendikal çalışmalara katıldı ve 1969 yılının ekim ayında Gaziantep Tekstil İşçileri Sendikası Şube Sekreterliğine seçildi. 1976 yılında Tekstil İşçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanlığı’na seçildi ve bu görevini 12 Eylül 1980 tarihine kadar devam ettirdi.

9 Eylül 1980 tarihinde sendikadan evine giderken silahlı saldırıya uğradı ve vücuduna isabet eden çok sayıda mermi nedeniyle ağır yaralandı.

12 Eylül 1980 tarihinden sonra DİSK davasından yargılandı. 9 ay süren tutukluluğunun ardından beraat ederek serbest kaldı. Cezaevi sürecinin sonrasında yeniden tekstil işçiliğine başladı. Hazal Halı, Boyar ve Tiryaki Plastik işyerlerinde çalıştı. O dönemde bağımsız Laspetkim-İş’in Gaziantep Bölge Temsilciliği görevini üstlendi.

DİSK ve üyesi sendikalar 1992 yılında yeniden faaliyete başlayınca yeniden Tekstil İşçileri Sendikası’nda görev aldı. Bu tarihten sonra Tekstil İşçileri Sendikası Genel Yönetim Kurulu üyeliği, Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterliği görevlerine seçildi. Aynı dönemde DİSK Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Subaşı 2011 yılında toplanan Tekstil İşçileri Sendikası 12. Genel Kurulunda seçildiği Genel Sekreterlik ve 2012 yılında toplanan DİSK 13. Genel Kurulunda seçildiği Yönetim Kurulu üyeliliği görevlerini dönem sonuna kadar sürdürdü.

Sendikal mücadelenin yanı sıra siyasetle de ilgilenen Muzaffer Subaşı, Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak her alanda çalışmalara katıldı.

Muzaffer Subaşı evliydi ve 4 çocuk babasıydı.

ITUC ETUC