Image Map

Sesimiz işyerlerinden sokaklara çıkıyor

“Artık Yeter! Geçinemiyoruz!” diyen, “Gelirde Adalet, Vergide Adalet, Ülkede Adalet” isteyen işçilerin sesi işyerlerinden sokaklara çıktı!

Örgütlü olduğumuz işyerlerinden yükselttiğimiz sesimizi, 13 Eylül’de başlayacak bölge mitingleri öncesinde kent kent sokaklara taşıdık.

3 Eylül’de İstanbul’dan başlayan İşçi Buluşmalarının son durağı 10 Eylül’de Gebze oldu.

GEBZE

Bölgesel mitingler öncesi son işçi buluşması olan Gebze Kent Meydanı’ndaki işçi buluşmasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Özkan Atar ve DİSK Kocaeli Bölge Temsilcisi Vedat Küçük de katıldı.

İşçilerin işyerlerinden, fabrikalardan çıkarak buluştuğu Kent Meydanı’nda bir konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu Orta Vadeli Program’da ücretlere, kıdem tazminatına ve iş güvencesine el uzatıldığını anlattı ve iktidara seslendi: “Asla aklınızdan geçirmeyin”

Orta Vadeli Program’da “Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi” adı altında kıdem tazminatına göz konulmasında da değinen Genel Başkanımız,
Defalarca denediniz. Her seferinden DİSK’in mücadelesine, Türkiye işçi sınıfının kararlılığına çarpıp geri döndü. Asla aklınızdan geçirmeyin. Kavga ise kavga! Hodri meydan” dedi.

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından Kocaeli Bölge Temsilcimiz Vedat Küçük DİSK’in taleplerini ve mücadele hedeflerini anlatan bildirisini okudu.

Gebze İşçi Buluşması, 13 Eylül’de Mersin’de başlayacak bölgesel büyük işçi buluşmalarına çağrı ile son buldu.

 

İSTANBUL 

İstanbul Mecidiyeköy’deki işçi buluşmasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ve DİSK Yönetim Kurulu üyesi Şükret Sevgener de katıldı.

#ArtıkYeter #Geçinemiyoruz diyen işçiler, “Gelirde, Vergide, Ülkede Adalet” için saat 11’de Cevahir AVM önünde toplandı. 

Türkiye’nin dört bir yanındaki işçi buluşmalarında ve işyerlerinde okunan ortak metnimiz, Mecidiyeköy’deki işçi buluşmasında DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu tarafından okundu.

Bildirinin okunmasının ardından DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu bir konuşma yaptı. Konuşmasına #GelirdeVergideAdalet mücadelemize dair bir bilgilendirme ile başlayan Genel Başkanımız Arzu Çerkezoğlu, yaşadığımız eşitsizliklerin, adaletsizliklerin tesadüf veya beceriksizlik değil 22 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının bilinçli tercihlerinin sonucu olduğunu vurguladı.

İSTANBUL’DAKİ İŞÇİ BULUŞMASININ CANLI YAYINI 

TEKİRDAĞ

Tekirdağ’da 9 Eylül Pazartesi günü Hasan Ali Yücel Meydanı’nda gerçekleştirilen Trakya işçi buluşmasında #GelirdeVergideAdalet için taleplerimizi içeren bildirimiz okundu. Trakya Bölge Temsilciliğimiz tarafından düzenlenen işçi buluşmasına katılan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu sözlerine Narin’mizi anarak başladı: “Çocuklarını koruyamayan bir ülkenin geleceği olmaz”


DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuşmasında iki yıldır sürdürdüğümüz “Gelirde Adalet, Vergide Adalet, Ülkede Adalet” mücadelesinin güncel programına dair bilgiler verdi ve “İlk büyük işçi buluşmamız 13 Eylül Cuma günü Mersin’de” dedi.


Orta Vadeli Programı da eleştiren DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bile isteye yapıyorlar. Bütün politikalarında da milyonlarca işçinin, çoluğunun çocuğunun ekmeği var” dedi.

TEKİDRDAĞ’DAKİ İŞÇİ BULUŞMASININ CANLI YAYINI 

KIRŞEHİR

Kırşehir’deki işçi buluşması 2 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 15’te Kırşehir Cacabey Parkı’nda gerçekleştirildi. Bölge Temsilcimiz Ramazan Benian DİSK’in ortak bildirisini okudu.

GAZİANTEP

Gaziantep Şehit Kamil Belediyesi’ndeki basın açıklamasında ortak metin Gaziantep Bölge Temsilcisi Ali Güdücü tarafından okundu.

KOCAELİ

3 Eylül 2024 Salı günü saat 16:30’da Kocaeli Sabri Yalım Parkı’nda düzenlenen işçi buluşmasında DİSK Kocaeli Bölge Temsilcisi Vedat Küçük işçi sınıfının taleplerini sıraladı.

AYDIN

Gelirde, vergide, ülkede adalet için işçi buluşmasının Aydın’daki adresi Atatürk Meydanı idi. 4 Eylül’deki buluşmada DİSK’in konuya dair ortak bildirisi okundu.

ADANA

Adana Büyükşehir Belediyesi Heykel Park önündeki işçi buluşmasında DİSK’in bildirisi okundu ve taleplerimiz sıralandı. DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Göksoy burada yaptığı açıklamada bütün işçileri, emekçileri, emeklileri, esnafı, çiftçiyi 13 Eylül’de Mersin’de düzenlenecek Büyük İşçi Buluşması’na çağırdı.

İZMİR

İzmir’de Sümerbank önündeki işçi buluşmasında DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın yaptığı açıklamada taleplerimiz sıralandı. 5 Eylül’de yapılan açıklamada tüm işçiler, emekçiler, emekliler, tüm sınıf kardeşlerimiz 20 Eylül’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Büyük İşçi Buluşması’na davet edildi.

MUĞLA

5 Eylül Perşembe günü Muğla Sınırsızlık Meydanı’ndaki işçi buluşmasından seslendik: Gelirde, vergide, ülkede adalet istiyoruz.

ARTVİN ŞAVŞAT

6 Eylül Cuma günü Artvin Şavşat Belediyesi önündeki açıklama, ormanlarını koruduğu için rantçıların katlettiği Reşit Kibar’ı anarak başladı.

TUNCELİ

#ArtıkYeter #Geçinemiyoruz diyen DİSK’liler ülkenin dört bir yanında sesini yükseltmeye devam ederken Tunceli’deki buluşmanın adresi Sanat Sokağı oldu. 


BURSA

Bursa Mudanya İskele Meydanı’ndaki işçi buluşmasında DİSK’in bildirisi okundu ve taleplerimiz sıralandı.

ANTALYA

9 Eylül Pazartesi günü Antalya Attalos Meydanı’nda buluşan DİSK’liler bildirimizi okudu, #GelirdeVergideAdalet için taleplerimizi sıraladı. DİSK’in bildirisini Akdeniz Bölge Temsilcimiz Vedat Küçük tarafından okundu.

ÇANAKKALE

Çanakkale’de 9 Eylül Pazartesi günü düzenlenen işçi buluşmasının adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. İşçi Buluşması’nda bildirimiz okundu, taleplerimiz sıralandı.

ESKİŞEHİR

10 Eylül Pazartesi günü DİSK Eskişehir Bölge Temsilciliği önünde buluşan DİSK’liler #GelirdeAdalet #VergideAdalet #ÜlkedeAdalet için taleplerimizi ifade etti. DİSK’in ortak bildirisi Eskişehir Bölge Temsilcimiz Zeynep Kaya tarafından okundu. 

MANİSA

10 Eylül Pazartesi günü Manisa Kırtık Şantiye Meydanı’nda buluşan DİSK’liler bildirimizi okudu, #GelirdeVergideAdalet için taleplerimizi sıraladı.

İŞÇİ BULUŞMALARINDA OKUNAN ORTAK METİN 

Artık Yeter! Geçinemiyoruz!

Durmak bilmeyen zamların ve adaletsiz vergilerin yükü altında eziliyoruz. İşçiler, emekçiler ve emekliler yaşam savaşı verirken, birileri servetine servet katıyor. Bizden alıp patronlara veriyorlar, yoksulun cebinden zenginin kasasına kaynak aktarıyorlar. Halkın sofrasından çalıp, sermayenin banka hesaplarını büyütüyorlar. Ülkemiz dünyada gelir dağılımının en bozuk olduğu ülkeler arasında yer alıyor.

Bizler Ülkemizin Tüm Değer ve Güzelliklerini Üretenleriz! Biz bu adaletsizliği hak etmiyoruz. Ekonomik kriz derinleşirken, biz düşük gelirle yaşam mücadelesi verirken, yüksek vergiler ödüyoruz. İşçinin patronundan fazla vergi verdiği bir ülke haline geldik. İktidar, kamu kaynaklarını bir avuç sermayeye aktarırken; vergi afları ve teşviklerle onların servetine servet katarken, bizim emeğimiz, hakkımız, alın terimiz hiçe sayılıyor.

Özetle biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz, biz vergi veriyoruz ve biz açlıkla, yoksullukla karşı karşıya kalıyoruz.

Bıçak Kemiğe Dayandı! Biz sustukça, adaletsizlik büyüyor; cebimize, ekmeğimize, haklarımıza daha fazla el uzatıyorlar. Artık tek başına yaşam savaşı vermenin değil, hep birlikte adalet mücadelesini büyütmenin zamanıdır.

Gelirde Adalet İstiyoruz! Vergide Adalet İstiyoruz! Ülkede Adalet İstiyoruz!

Asgari ücret başta olmak üzere tüm ücretlerin artırılmasını istiyoruz! Bunun için yüksek enflasyon dönemlerinde asgari ücretin yılda dört kez artırılmasını; sendikalaşma, toplu pazarlık ve grev hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz.

Emeklilikte adalet, emeklilere adalet ve insanca yaşam istiyoruz. En düşük emekli aylığının en az asgari ücret düzeyine yükseltilmesini ve tüm emekli aylıklarının aynı oranda artırılmasını talep ediyoruz. Emeklilik sistemindeki adaletsizliklere son verilmesini istiyoruz.

1 Ekim’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla beraber, vergide adalet yasasının oy birliğiyle meclisten geçmesini istiyoruz. Az kazananın az, çok kazananın çok vergi verdiği; ücretle ve tüketim üzerindeki vergi yükünün azaltıldığı, sermayenin ve zenginlerin vergisinin arttığı adaletli bir vergi sistemi istiyoruz.

Esnek çalışma adı altında emeklilik ve kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırmaya yönelik planlardan derhal vazgeçilmesini istiyoruz. “Kullan at” işçiliği adı verilen tüm güvencesiz çalıştırma biçimlerine karşı güvenceli ve kalıcı bir istihdam için mücadele ediyoruz. Ve son söz olarak kıdem tazminatına el uzatmaya kalkanları bir kez daha uyarıyoruz: Bedeli ağır olur!

Evet artık bıçak kemikte! Yaşadığımız gelir kaybının ve adaletsizliklerin sorumlularından hesap sormak için; işçiden alıp patrona verenlerden, yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapan bu düzenden hesap sormak için, hak ettiğimiz insanca yaşamı kazanmak için Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda buluşuyoruz.

Hepimize düşen görev bu mücadeleyi büyütmektir. Hepimize düşen görev konumuzu komşumuzu, sendikalı sendikasız tüm işçileri, emekçileri, emeklileri, tüm sınıf kardeşlerimizi meydanlara taşımaktır.

Tüm DİSK’li işçiler bu görevin bilincinde olacaktır.

DİSK varsa mücadele vardır, DİSK varsa umut vardır!

Direne Direne Kazanacağız! Zafer Direnen İşçilerin Olacak!

 

ITUC ETUC