Image Map

Dilek Doğan faşizme karşı dik durduğu için katledilmiştir!

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun, polis tarafından infaz edilen Dilek Doğan cinayetine ilişkin açıklaması:

Dilek Doğan… Adaletsizliğin, hukuksuzluğun, keyfiyetin, fütursuzluğun, devlet adına terör estirmenin geldiği son noktada herkesin gözü önünde katledilen 25 yaşında gencecik bir insan.

İstanbul Sarıyer’de sabaha karşı yapılan bir ev aramasında polislere içeri girerken “galoş giyinmelerini” söylediği için, yakın mesafeden bir polis tarafından ateş edilerek ağır yaralandı. Ve Dilek, bir hafta direndi ölüme karşı…

Bebeklerden çocuklara, gençlerden yaşlılara varıncaya kadar, adeta bir “cinayet şebekesi” gibi çalışan kimi kolluk “görevlilerinin” fütursuzluklarının nedeni, hiç kuşku yok ki siyasi iktidarın öteden beri sırtlarını sıvazlamasıdır!

Katliamların, cinayetlerin ardından anında gizlilik kararları çıkartılarak ve devlet adına suç işleyenlere yönelik hiçbir cezai müeyyide uygulanmayarak katiller ve suçlular açıkça korunmaktadırlar. Bu tür yönetimlerin de hangi siyasi yönetim biçimine tekabül ettiğini artık halkımız da çok iyi bilmektedir.

Bizler de şunu çok iyi biliyoruz ki, Dilek Doğan “Galoş giyinin” dediği için değil, faşizme karşı dik durduğu için katledilmiştir!

Onlar da şunu çok iyi bilmeliler ki; her gece, iki gündüz arasındadır!.. Çocuklarımızı ve insanlarımızı devlet zırhına bürünerek acımasızca, fütursuzca katledenler, ortak olanlar ve yönlendirenler, çok değil, yakın bir gelecekte halka yaptıkları zulmün, eziyetlerin, işkencelerin, baskıların ve cinayetlerin adalet karşısında hesabını vereceklerdir.

ITUC ETUC