Image Map

Çalışma Bakanlığı’nın ardından Türk-İş’e asgari ücret ziyareti

turkis

DİSK Yönetim Kurulu’nun 2017 Asgari Ücretinin tespiti öncesinde, Asgari Ücret Tespit Komisyonundaki tarafları ziyaret etme kararı uyarınca, DİSK heyeti Türk  İş Genel Başkanı Ergun Atalay’a bir ziyaret gerçekleştirdi. 

DİSK heyeti asgari ücret ile ilgili görüşlerini paylaşmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun arından Türk  İş Genel Başkanı Ergun Atalay‘ı Türk-İş Genel Merkezi’nde ziyaret etti.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Cafer Konca, DİSK Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Safvet Yahyaoğlu ve DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün‘den oluşan heyet Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesi Türk-İş Genel Başkanı  Ergun Atalay‘ı ziyaret etti.

Asgari ücretin neden 2000 lira olması gerektiğine dair verileri Atalay ile paylaşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK-AR’ın konuya dair hazırladığı raporu da Atalay’a iletti.

DİSK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türk  İş’in yanı sıra, önümüzdeki günlerde Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nu da ziyaret ederek, DİSK-AR Asgari Ücret raporunu iletecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ziyareti haberi için tıklayınız 

 

ITUC ETUC